Lepenye Zsófia

Volt
PTE KTK

Kar, szak: PTE-KTK, kereskedelem és marketing

Miért jöttél a PTE-re: Mindig is szerettem Pécset, mint várost. Tetszett a hangulata és az egyetemről is jó visszajelzéseket hallottam, így nem volt kérdés, hogy csak ide adom be a jelentkezésemet.

Mióta táncolsz: Óvodás koromban néptáncoltam, majd általános iskolában fitness-re jártam, 2009-ben kezdtem a látványtáncot és gimiben szertornáztam is.

A PTE Táncegyütteshez való csatlakozás időpontja: 2017. február

Kedvenc táncstílusok: Társastáncok, kortárs, művészibb táncstílusok.

Edzések hangulata: Az edzések mindig jó hangulatban telnek. Nagyon sokat készülünk egy-egy komolyabb fellépésre, így kifejezetten előnyös, ha barátságos légkörben történik a munka és könnyen együtt tudunk működni.

Legemlékezetesebb fellépés: 2017 decemberében a Valaha madarak voltunk című előadás a Kodály Központban, mivel ez volt az első nagyobb előadás, amin részt vettem a csapattal.

Mit adott neked a tánccsoport? : Kitartást, küzdeni és fejlődni akarást, sok-sok új ismerőst, barátot és más emberekkel, egy csapatként való együttműködést.

Hogy érzed, fejlődtél mióta a táncegyüttes tagja vagy? : Rengeteg új táncstílust kipróbálhattam, amire soha nem gondoltam volna, hogy valaha táncolni fogom, úgyhogy szerintem, aki bekerül a csapatba, mindenki fejlődik és bővül a látóköre a Táncegyüttes színes repertoárjának köszönhetően. 

Miért jó a táncegyüttes tagjának lenni?: Ott lehetünk szinte az összes egyetemi-és városi rendezvényen, minden félévben új hallgatókat ismerhetünk meg, akik csatlakoznak a csapathoz (külföldiek és magyarok egyaránt). A sportot a tanulás mellett nagyon fontosnak tartom, hiszen amellett, hogy kikapcsol, egészséges is. És ami a legfontosabb, az egyetemi éveim legemlékezetesebb pillanatait a PTE Táncegyüttesnek köszönhetem.