Szél Lóránd

Volt
PTE ETK

Kar,szak: Egészségtudományi Kar, mentőtiszt szakirány

Miért jöttél a PTE-re: A legegyszerűbb oka az az, hogy Szegeden nincs ilyen képzés, Budapestre meg nem szerettem volna járni, mert a főváros nem nekem való, így kizárásos alapon maradt Pécs, amit azóta sem bánok.

Mióta táncolsz: 2011 óta

PTE Táncegyütteshez való csatlakozás időpontja: 2016 október

Kedvenc táncstílusok: Páros táncok, standard és latin táncok egyaránt

Edzések hangulata: A hangulat a lehető legjobb, a poén és a humor repked százával, ezrével, de ha kell a kis csapat tud komoly is lenni

Legemlékezetesebb fellépés: Ha az utóbbi 6 évre kellene visszatekintenem, akkor Erdélyt említeném meg, ugyanis ott a régi tánccsoportommal szívünket, lelkünket beleadtuk. Ha a PTE táncegyüttesre kell leredukálnom ezt a pillanatot, akkor a Kodály központban az Ásó, kapa, és a nagy kaland előadását említeném, mert ott láttak először az új tánccsoportban táncolni a barátaim, és egyszerűen hihetetlen jó volt a hangulat.

Mit adott neked a tánccsoport?: Eddig ezen nem gondolkodtam, de ha most végiggondolom akkor azt kaptam, hogy visszaszereztem az önbizalmam. Ugyanis volt egy év kihagyásom tánc terén, amit elég nagy visszaesésnek éreztem, és az önbizalom is csökkent, de ezzel már problémám nincs.

 

Hogy érzed, fejlődtél mióta a táncegyüttes tagja vagy?: Egy határozott igennel tudok válaszolni. Számos új lépést, mozdulatot, koreográfiát tanulhattam meg, ami számomra mindig is egyet jelentett az előre haladással
Miért jó a táncegyüttes tagjának lenni?:
Nos...elsősorban azért, mert tudomásom szerint más egyetemen ilyen nagy stílű tánccsoport nincs. Azért érdemes ebben a csoportban lenni, mert egyedül csak töredékek vagyunk, akik magukban táncolnak, haladnak lépést lépést követve...de együtt egy teljes egészet alkotunk, és ez látszik a színpadon is. Ha valamit jól csinál valaki azt megdícsérjük, ha nem jól, akkor pedig elmondjuk neki, hogy ezen kellene változtatni. Ez a csoport ezt adja meg...egymást javítjuk, dícsérjük, és együtt alkotunk egy egészet.