Meseszép... kampány sajtótájékoztatató

A mese és a mesélés fontosságára hívja fel a figyelmet a PTE Meseszép… elnevezésű kampánya, mely szeptember 5-én startolt el, s nyolc hónapon át tart majd, táncesttel, nyilvános meseolvasással, és mesekönyv-gyűjtő akcióval. A Tudásközpont körbirodalom elnevezésű gyerekkönyvtár részén hozták nyilvánosságra a részleteket.

„Zord világban élünk."-szögezte le, s egyben indokolta a mesélés fontosságát Bódis József, a PTE rektora. A következő generációk iránti elkötelezett felelősségvállalás jegyében szervezi az esemény-sorozatot a PTE. A programok helyszínei kapcsán is érintett Zsolnay Negyed igazgatója, Márta István unokájával érkezett a rendezvényre, s azt hangsúlyozta, mennyire fontos az olvasott szó, a generációk közötti kapcsolat. A megnyitó előtt egy erről szóló mesét olvasott fel Ottlik Ádám, a PNSZ művésze.

 

A mesés mindennapokért

A Médiaunió Alapítvány által 2011/2012-ben folytatott „Mesélj mindennap!"elnevezésű kampány nagy hatást gyakorolt a közvéleményre, ennek felélesztését célozza ez a program - jelentette ki Szuhán-Glass Beáta, az esemény egyik szervezője - A kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül iskolákban, óvodákban tervezzük népszerűsíteni számos PTE-hez kötődő közismert személyiség közreműködésével."

A kampány ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdet a PTE, közel 50 gyűjtőponton. A konkrét időpontokról és helyszínekről az UnivPécs folyamatosan ad majd információt. Az első dobozt a sajtótájékoztató helyszínén nyitották meg, s rögtön könyvek is kerültek bele: Fisherné Dárdai Ágnes, az Egyetemi Könyvtár vezetője két, a saját gyermekeinél már bizonyított könyvet helyezett a dobozba, Márta István Méhes Károly legújabb mesekönyvét, Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Könyvtár vezetője pedig egy Benedek Elek-kötetet.

Médiamegjelenés:

http://www.univpecs.pte.hu/hirek/872

http://www.lib.pte.hu/ek/pte-meseszep-kampany-sajtotajekoztato

http://www.tudaskozpont-pecs.hu/index.php?m=1&id=580

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/egyetem/meseszep-kampanyt-indit-a-pecsi-egyetem-helyi-kisiskolasoknak-es-ovodasoknak

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/05/14/A_meseolvasast_nepszerusiti_a_Pecsi_Tudomanyegyetem_.aspx

További fotók:

http://tancegyuttes.pte.hu/meseszepsajtotajekoztato

https://www.facebook.com/egyetem.ptetancolo/media_set?set=a.607440059306352.1073741825.100001210891161&type=3