2014. február 8. 16:30

 

Varázslat a Meseszép… színpadán - tomboló siker a nézőtéren – dráma a színfalak mögött

„Reméljük, hogy lesz folytatás, szívesen megnéznénk még akár ugyanezt az előadást is, vagy más produkciókat is....” „E lélegzetelállító előadással szenvedélyt, gyönyört hozott el sok-sok ember mindennapjaiba és elhitette Velünk, hogy az élet igenis Meseszép!” „Benne volt a régi klasszikus mese, mégis új és friss. Szenzációs volt, fergeteges, csodálatos, egyszerűen MESESZÉP!” „Kedves, humoros, tartalmas.”

A nézőtéren hosszú perceken át tartó taps és örömkiáltások után ilyen és ehhez hasonló dicséretekkel jutalmazta a február 8-án a Kodály Központban bemutatott Meseszép… című családi táncest közönsége az egyetemet, alkotókat és közreműködőket. A PTE Táncegyüttes és meghívott vendégeik immáron második alkalommal telt ház előtt adták elő egész estés előadásukat, és varázsolták el ifjabb és idősebb nézőiket. Mindeközben a színfalak mögött a fellépőknek nem csak lámpalázukkal kellett megküzdeniük! Az első felvonás közepén a többek között Hófehérkét is alakító táncos lesérült egy szerencsétlen mozdulat következtében. A gyors orvosi segítség ellenére sem tudta folytatni az előadást, így pillanatok alatt kellett számos koreográfiát áttervezni, gyors beugrásokat kivitelezni, hogy a nézők mindebből semmit ne vegyenek észre.

A több mint száz mesehőst felvonultató darab célja a szórakoztatáson túl annak az üzenetnek a közvetítése, milyen fontos a családban közösen eltöltött értékes idő, melynek egyik eszköze lehet a mindennapi mesélés. Ehhez kapcsolódik a Pécsi Tudományegyetem 2013 szeptembere óta tartó Meseszép… jótékonysági kampánya, mely már országos méretűvé nőtte ki magát. Több településen, többek között Budapesten is örvendeztette meg a gyermekeket és szüleiket a táncest egy-egy meséjére épülő interaktív műsor, valamint számos helyről érkeznek a mesekönyv felajánlások, melyeket a 2014. április 29-én a Tudásközpontban tartandó záró rendezvényen iskolások, óvodások kapnak majd meg. A február 8-i Meseszép… táncest nézői is hozzájárultak ahhoz, hogy a kampány felénél tartva, eddig közel 2000 mesekönyv várjon új kis gazdájára.

Az előadást követően a nézők szeretetét meghálálva a fellépő mesehősök az előcsarnokba siettek, hogy a jelentkezők ajándékként kedvenc mesefiguráikkal készíthessenek közös fényképet, mellyel ők is a mesék részeseivé válhattak.

 

További információ:

Szuhán-Glass Beáta kampányfelelős, szuhan-glass.beata@pte.hu, 06 20/928-99-28

Bánkyné Perjés Beatrix projektvezető,  perjes.beatrix@pte.hu,             06 30/701-12-68

 

www.tancegyuttes.pte.hu/meseszepkampany