Meseszép... táncest

A PTE Táncegyüttes két felvonásos táncestje

A darab ősbemutatójára 2013. szeptember 19-én került sor a pécsi Kodály Központban. Az előadás ezt követő bemutatkozásai is minden alkalommal teltházat vonzottak, Pécsett és azon kívül egyaránt, így eddig több ezer fiatal és idősebb nézőjének szívét ejtette rabul pezsgő vidámságával, vibráló feszültségével, megható vagy éppen ámulatba ejtő pillanatival.

A 49 fős szereplőgárda 200 vidám mesefigurát jelenít meg az előadás során. A 40 mesejelenetben a történetek néhol az eredetitől kissé eltérően szövődnek, másutt új figurákkal találkozunk, vagy éppen két mese szereplőinek sorsa fonódik össze, a közönséget is bevonva a mesék birodalmába. A színjáték, a zene- és táncművészet színes palettájának, valamint a több mint 100-féle jelmez és az óriás mesekönyv lapjait idéző vetített díszlet segítségével egy lenyűgöző, látványokban és érzésekben gazdag, igazi családi táncest született, mely megható története és varázslatos vizualitása révén minden korosztály számára felejthetetlen élményt ígér. 

Az előadásból összeállított kisfilmünk az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.youtube.com/watch?v=AJAy61by4U8&list=PLFwC6oFrSS0YNd0apohg08CTYUM1UNm2U

Az előadás kapcsolódik a Pécsi Tudományegyetem Meseszép... című projektjéhez, amelyben több ezer óvodás és kisiskolás, valamint szüleik számára közvetítettük és közvetítjük a családban közösen eltöltött értékes idő fontosságát, melynek egyik eszköze lehet a mindennapi mesélés. 

 

Az alkotók ajánlása

A darab története

Közreműködők

Felvonások