Az alkotók ajánlása

Azok számára ajánljuk a Meseszép… táncestet, akik nem szeretnék kitörölni életükből az álmokat, a néha ijesztő, máskor felemelő érzelmeket, az örömöt, a fájdalmat, a rácsodálkozást. Akik mernek gyermeki hittel teli nyitott szívvel fordulni mások felé, és nem félnek önmagukban felfedezni rég elfeledett emlékeket, sőt mindezt lelkesen közvetítik a gyermekek felé is.

Darabunk nem titkolt célja, hogy pozitív befolyást gyakoroljon a családokra, s ezzel kedvező hatást érjen el elsősorban a felnövekvő nemzedék életében. Hisszük és reméljük, hogy a tánc minél több ember számára tudja közvetíteni a fontos társadalmi üzeneteket, jelen esetben azt, hogy gyermekeink lelki és érzelmi fejlődése rajtunk múlik. Az olvasott mese nem csak csökkentheti a feszültséget, fejlesztheti a kreativitást, de megalapozhatja a teljes testi-lelki egészséget is, melyhez nincs szükség másra, mint egy olyan személyre, aki közel áll a gyermekhez.

Erre mindenki képes, csak el kell kezdeni a mesét…

Darabunk érdekessége, hogy a szereplők, a két gyermek kivételével, mindegyike kötődik a Pécsi Tudományegyetemhez: jelenlegi és egykori hallgatók, oktatók, dolgozók, gyakorló iskolai diák. Ezen túl a kampány és a díszlet fantasztikus grafikai anyagai is a PTE hallgatóit dicsérik. Mindezzel azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyetemünk polgárai között milyen sokszínű tehetségek rejtőznek, akik tanulmányaik vagy munkájuk mellett nem sajnálják az időt egyéb irányú talentumuk kibontakoztatására sem, a vezetőség támogatását élvezve. Hiszen mindez csak hozzátesz elért eredményeikhez, nagyságukhoz, és mindenkiben felerősítheti azt az identitástudatot, hogy jó a PTE polgárának lenni.  

 

Bánkyné Perjés Beatrix és Szuhán-Glass Beáta