Felvonások

I. felvonás

1. szín: A mese elkezdődik …
(Alan Silvestri: Forrest Gump betétdal)

2. szín: Diótörő és Egérkirály

– 1. kép, amelyben Odettina, a jó tündér életre kelti a játékokat, és bekíséri Mitillát és Tiltilit a mesék birodalmába (Valla A.-Szomor Gy.: Vannak-e varázslók?

 – 2. kép, amelyben az egérnép azért fohászkodik Minden sajtok urához, hogy uralkodójuk visszakapja elvesztett farkincáját (Szurdi M.-Valla A.-Szomor Gy.: Minden sajtok ura)

3. szín Hamupipőke

– 1. kép, amelyben a Gonosz mostoha és lányai Hamupipőkét kihasználva a bálba készülődnek

– 2. kép, amelyben Hamupipőke munkája végeztével arról álmodozik, milyen csodálatos lehet a zene lágy ritmusára a bálterem táncparkettjén suhanni (Horváth J.-G. Dénes Gy.: Munka után)

– 3. kép, amelyben a Gonosz mostoha próbálja felhívni a Herceg figyelmét lányaira, ám az ő szíve másra vár, s amint megérkezik Hamupipőke a bálba, rátalál (B. Andersson-B. Ulvaeus-S. Anderson: Dancing Queen és O. Hammerstein-R. Rodgers: 10 Minutes Ago, Waltz For a Ball)

4. szín Aladdin

– 1. kép, amelyben Aladdin megmutatja a gyönyörű világot Jázminnak, varázsszőnyegen szállva (A. Menken-T. Ricem: Egy új élmény)

– 2. kép, amelyben Aladdin előhívja lámpásból a Dzsinnt (A. Menken-H. Ashman: A Friend Like Me)

5. szín Varázslatos séta, amelyben Odettina, a jó tündér a szeretet erejével színesre varázsolja a gyerekeket (Alan Silvestri: Forrest Gump betétdal)

6. szín Szépség és a Szörnyeteg

– 1. kép, amelyben az elvarázsolt háznép egy színpompás vacsorára hívja meg a gyerekeket (A. Menken-H. Ashman: Be Our Guest) 

– 2. kép, amelyben a Szépség meglágyítja a Szörnyeteg fagyos szívét (H. Ashman-A. Menken: Szépség és a Szörny)

7. szín Csipkerózsika

– 1. kép, amelyben a tündérek az élet ajándékaival halmozzák el a csecsemő Csipkerózsikát, ám nem tudják megóvni Odilina gonosz átkától(P. Csajkovszkij:   Csipkerózsika keringő)

– 2. kép, amelyben Csipkerózsika álmaiban együtt táncol szíve hercegével (Seal: Kiss From a Rose)

8. szín A dzsungel könyve, amelyben a keselyűk az alvó királyi népet szemelik ki élelem reményében (Dés L.-Geszti P.: Kegyelet Egylet)

9. szín Ludas Matyi, amelyben, a vásári forgatagban Ludas Matyi vidám táncát a Libával és az árusokkal Döbrögi szakítja meg (Népzenei montázs)

10. szín Jancsi és Juliska

– 1. kép, amelyben Mitilla és Tiltili rémülten járják a rengeteg erdőt, egymást vigasztalva és bátorítva (E. Humperdinck: Evening Prayer)

– 2. kép, amelyben Mitilla és Tiltili Odilina és vámpír segítői fogságába esnek (J. Steinman: Vámpírok bálja 2. felvonás finálé)

II. felvonás

 
1. szín Döbbenet, amelyben a Benksz szülők felfedezik gyermekeik eltűnését, de Odettina, a  jó tündér segítője révén ők is bebocsátást nyernek a mesék birodalmába (J. L.                Levine: Disney Fantázia, részlet)
2. szín A rendíthetetlen ólomkatona, amelyben az Ólomkatona és a Balerina szerelme lángra lobban és sosem hamvad el (Múm: K/Half Noise)
3. szín A kis hableány, amelyben Sebastian és a többi vízi lény bemutatja, milyen is egy igazi mélytengeri szamba (A. Menken-H. Ashman: Under The Sea)
4. szín Tarzan

– 1. kép, amelyben Tarzan ráeszmél, ki is ő valójában, Jane pedig megérzi a vadon hívó szavát (P. Collins: Strangers Like Me és R. Dupéré-B. Jutras: Bamboo)

– 2. kép, amelyben a majmok dzsungel-partyjába csöppenünk (P. Collins: Trashin’ The Camp)

– 3. kép, amelyben a szülők gyermekeikkel töltött legszebb, de most oly fájdalmas emlékeibe pillanthatunk be (P. Collins: Szívem vigyáz Rád)
5. szín Hercules, amelyben a múzsák dicshimnuszt zengenek Herculesről, a vitézről, a hősről, a sztárról (A. Menken-D. Zippel: Zero to Hero)
6. szín Óz, a csodák csodája

– 1. kép, amelyben az anya képzeletének szárnyain gyermekeihez repül, ahogy láthassa, milyen kedves mesehősök vigyázzák útjukat (H. E. Arlen-E. Y. Harburg: Somewhere Over The Rainbow)

– 2. kép, amelyben Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember és a Gyáva oroszlán a sárga úton éppen Smaragdváros felé igyekszik (H. E. Arlen-J. Schmidt-A. van der B-S. S. Nelson: Over the Rainbow)

 

7. szín Mary Poppins, amelyben a kéményseprők és Mary Poppins bemutatják a háztetőkről szemlélve azt a csodálatos világot, melyet rajtuk kívül csak a madarak és a     csillagok láthatnak (R. M. Sherman-R. B. Sherman: Step In Time)
8. szín Miért hagytátok…?, amelyben fény derül arra, hogyan hanyagolták el Odilinát,  a gonosz boszorkányt  kisgyermekként a szülei, s hogyan taszították el szerelmei     fiatal lányként, hogy végül a szeretet helyére a gonoszság költözött szívébe (C.-M. Schönberg-H. Kretzmer: I Dreamed a Dream)
9. szín Az Oroszlánkirály
– 1. kép, amelyben a szavanna állatai a végeláthatatlan tájon járják fenséges táncukat  (E. John-T. Rice: Circle of Life)
– 2. kép, amelyben a gyermekeit kereső apát a gonosz megpróbálja magával húzni a mélybe (M. Panzer-T. Snow-K. Quinn-R. Petersen-M. Mancina-J. Rifkin-J. Feldman-S. Warrender-J. Whedon: Ő benned él)

10. szín Hófehérke és a hét törpe, amelyben a boszorkánynak annak hasonmásai sietnek segítségére, hogy a törpék figyelmét elterelve megmérgezhesse    Hófehérkét (Bloodshy & Avant-H. Jonback: Toxic)
11. szín A padlás
– 1. kép, amelyben a harcias gombócok igyekszenek felhizlalni a gyerekeket, hogy Odilina, a boszorkány végre megsüthesse őket (Sztevanovity D.-Presser G.: Szilvás gombóc)

– 2. kép, amelyben talán minden jóra fordul (Sztevanovity D.-Presser G: Örökre szépek)
12. szín Shrek, amelyben kiderül, hogy valóban minden jó-e, ha a vége jó (N. Diamond: Believer)