Zárórendezvény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezeregy meseszép pillanat…

A PTE Meseszép… jótékonysági kampány véget ért, de a varázslat folytatódik…

2014. április 29-én egy nagyszabású rendezvénnyel zárult a Pécsi Tudományegyetem által 2013 szeptemberében indított Meseszép… jótékonysági kampány, mely azzal a céllal született, hogy egy olyan sokakat érintő társadalmi anomáliát tárjon a célcsoportok elé, amely legnagyobb mértékben a felnövekvő nemzedéket érinti.

A jótékonysági kampány fő üzenete, hogy a gyermekek lelki fejlődését a családok sokkal nagyobb felelősséggel kezeljék. Ehhez a kampányállomásokon a könyvből felolvasott meséket helyezték fókuszba, és ajánlották a szülőknek, pedagógusoknak is eszközül. A Pécsi Tudományegyetem számára fontos, hogy ne csak megfelelő előképzettséggel, tudással rendelkező fiatalok érkezzenek falai közé, hanem lelkileg kiegyensúlyozott, a társadalmi kihívásokra életigenlő válaszokat adó hallgatók.

A nyolc hónap alatt a vártnál is pozitívabb fogadtatással zajlott a rendezvénysorozat, melynek következtében az eredetileg lokálisra tervezett jótékonysági kampány országosan is ismert lett, és olyan helyekre is eljutott, ahol az üzenet fontosságát átérezve többen önkéntesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Így bővült ki az eredetileg 22 kampányállomás 30-ra, a 39 mesekönyv-gyűjtő pont 45-re, a 14 mesélő 17-re. Csatlakoztak a programhoz intézmények, szervezetek, magánszemélyek és cégek is, és médiumok, kulturális intézmények, hipermarketek is hasonló kezdeményezésekbe fogtak.

A „CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP!” címmel meghirdetett mesekönyv-gyűjtő akcióhoz is rengeteg felajánlás érkezett az ország több pontjáról, többek között Győrből, Paksról, Budapestről és egyéb kisebb településekről is. Sőt, az ország, de még a kontinens határain túlról is küldtek szebbnél szebb mesekönyveket, szlovák, de még vietnámi könyvvel is büszkélkedhet az intézmény.Így a kampány végén 3500 mesekönyvet ajándékozhatnak a szervezők a program során meglátogatott iskolák és óvodák gyermekeinek.

Bár az eredetileg tervezett program véget ért április 29-én, de a Meseszép… varázslat tovább él gyermekeink lelkében, és mindazoknak a szívében, akikhez a kezdeményezés üzenete eljutott. A felkéréseknek köszönhetően a Meseszép… műsor és táncest a következő időszakban is ellátogat az ország több pontjára is.

További információ:

Szuhán-Glass Beáta kampányfelelős,szuhan-glass.beata@pte.hu, 06 20/928-99-28

Bánkyné Perjés Beatrix projektvezető,  perjes.beatrix@pte.hu,     06 30/701-12-68

www.tancegyuttes.pte.hu/meseszepkampany

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=qP3hQnsw6iw&feature=youtu.be

További fényképek:

http://tancegyuttes.pte.hu/ezeregymeseszeppillanat

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.268826259965703.1073741858.181...