Pinczés Milán

Volt
PTE BTK

Kar,szak: PTE BTK, Filmtudomány főszakirány és magyar minor, 2012-es évfolyam

Miért jöttél a PTE-re: Születésem óta Pécsett éltem, és habár céljaim innen messze várnak megvalósításra, szerettem volna itt maradni, ameddig csak lehet. De sokban hatott rám a már PTE-n tanuló ismerőseim pozitív véleménye is az egyetem sokszínűségéről.

Mióta táncolsz: 2000 óta táncolok.

PTE Táncegyütteshez való csatlakozás időpontja: 2014. június

Táncolt stílusok: magyar és határon túli népi tánc, társastáncok, show tánc.

Kedvenc táncstílusok: standard táncok és show tánc

Edzések hangulata: Rendkívül családias, felfrissülés bemenni a próbákra, akármilyen hosszú nap után is esik be oda az ember. :)

Legemlékezetesebb fellépés: Talán a Pakson előadott Meseszép darab, habár akkor még „háttérmunkás” voltam, de mégis már a csapat tagjaként voltam jelen, és az a hatalmas taps, és elégedett gratulációk áradata nagyon megható volt számomra. Viszont ha táncos fellépésről van szó, akkor a PTE IC-s flashmobolás, mert az volt az első fellépésem, ahol ténylegesen táncoltam is, ráadásul egy olyan koreográfiában, amiben már akkor részt szerettem volna venni, mikor először láttam.

Mit adott neked a tánccsoport?
Emlékeket: Rengeteg vidám közös pillanatot olyan emberekkel, akik örömmel csinálják azt, amiért itt vagyunk. Tapasztalatot: Megtanulhattam, hogy nehéz szituációkban mégis hogyan kell viselkedni, és miként kell rajtunk kívülálló problémákat helyesen megoldani. Reményt: Amikor már azt hittem, hogy a tánc soha többé nem fog az általam űzött művészeti ágakhoz tartozni, újra fellelkesítettek, hogy szeressem csinálni. És talán a legfontosabb: Egy helyet, ahova tartozhatok, ahol jó barátságok alakulhatnak ki, és ahol olyan, mintha az ember egy második családban lenne.

Hogy érzed, fejlődtél mióta a táncegyüttes tagja vagy? 
Mindenképpen, nem csak tánctudásomat illetően, de lelkileg és emberileg is, amit a többi tag adta barátságos légkörnek köszönhetek.

Miért jó a táncegyüttes tagjának lenni?
Az ember a nehéz napokon is egy olyan társaságban találja magát, ahol egyszerűen képtelenség nem vidámnak lenni. Ezen felül, lehetőséget kapunk arra, hogy kipróbálhassuk magunkat olyan feladatokban is, amikhez lehet hozzá sem fognánk egyedül.