Mondovics Dorina

Volt
PTE TTK

Kar,szak: PTE TTK, földrajz bsc szak, 2011-es évfolyam
Miért jöttél a PTE-re: 
Szimpatikus város volt Pécs, turizmust szerettem volna tanulni, amire a földrajz szakon belül lehetőségem van és ide nyertem felvételt.

Mióta táncolsz: 1996 óta 

PTE Táncegyütteshez való csatlakozás időpontja: 2012. március

Táncolt stílusok: Klasszikus balettet, modern balettet, kortárs táncot tanultam komoly szinten a Győri Táncművészeti  Szakközépiskolában.

Kedvenc táncstílus: klasszikus balett

Edzések hangulata: Az edzéseken mindig ki tudok zökkenni a mindennapokból,  a jó társaság miatt, akik minden próbán biztosítják a sok nevetést, a jó poénokat, amik miatt élvezni tudjuk még jobban a közös munkát.

Legemlékezetesebb fellépés:Több ilyen is van, de amire a legszívesebben emlékszem vissza, az a 2012-es Pezsgő-Tánc-Emlékek című táncestünk volt a Kodály Központban. Azért volt fantasztikus, mert itt élhettünk meg közösen először az egész táncegyüttessel, hogy milyen is egy komoly, nagy színpadon szerepelni. Az előadás előtti készülődés, izgulás, a kulisszákban folyó kavalkád mind-mind összekovácsolt minket, az, hogy nagy sikert arattunk és tapsviharral jutalmazott minket a nézőközönség megkoronázta az egész estet. Számomra ez felejthetetlen élmény marad.

Mit adott neked a tánccsoport?
Nagyon sok élményt, amiket a közös fellépések, és próbák adtak. Ez egy olyan időszaka az egyemetemi éveimnek amire mosolyogva fogok majd visszaemlékezni.

Miért jó a táncegyüttes tagjának lenni?
Az életem része a tánc, és örömmel töltött el hogy van lehetőségem az egyetemi éveim alatt is folytatni a táncot.

tánc képek Dorina szerepeiből