PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM

PTE TÁNCEGYÜTTES

 

Hopka László

Állandó
PTE TTK

Kar,szak: TTK, Osztatlan tanárképzés – Informatika-testnevelő tanár

Miért jöttél a PTE-re: Az egyetemi képzés színvonala, élményekben dús egyetemi élet, valamint a város adta lehetőséget, kulturális gazdagsága csábított a PTE falai közé.

Mióta táncolsz: Kilenc éves koromtól, két évet társas táncoltam, majd a Táncegyüttes keretein belül kezdtem ismét mozgáskultúrám fejlesztését.

A PTE Táncegyütteshez való csatlakozás időpontja: 2014.március

Kedvenc táncstílusok: Show tánc

Edzések hangulata: Az edzések hangulata mindig vagyon vidám, jó hangulatú. A tagok fegyelmezettségével és pozitív hozzáállásával nagyon jól tudunk dolgozni.

Legemlékezetesebb fellépés: A legelső fellépésem egy egyetemi rendezvényen, a belépésemet követő 1-2 hétben volt. Még nagyon esetlennek éreztem magam, mely a teljesítményemen is megmutatkozott. Ettől függetlenül jól éreztem magam és egy jó kiindulási pont volt, amelyről csak felfelé lehetett fejlődni. Fejlődöm is.

Mit adott neked a tánccsoport? Egy nagyon barátságos meghitt csoportot, ahová mindig nagy örömmel és lelkesedéssel megyek. Emellett olyan gazdag mozgáskultúrával gyarapodott tudásom, melyet sehol máshol nem kaphattam volna meg. A táncfajták csaknem teljes skálásában kipróbálhattam már magam, így tapasztalatot gyűjthettem melyekben vagyok erősebb, melyekben gyengébb. A tánc, mind az Együttesben, mind személyileg tökéletes személyiségfejlesztő hatással volt rám.

Hogy érzed, fejlődtél mióta a táncegyüttes tagja vagy? Teljes mértékben fejlesztő hatással volt rám. 
Miért jó a táncegyüttes tagjának lenni? Az előzőekben leírtak miatt.