VÁROSI FOTÓZÁS

Fotó: Csucsi Gergely

Fotó: Schillinger Ervin

    

 A PTE Táncegyüttes körbefotózta Pécset

A PTE Táncegyüttes felkerekedett, és két kiváló fotóssal megörökítették Pécs legszebb, legérdekesebb helyszínein, hogy táncolni bármilyen stílust, bárhol, bármikor lehet. Csucsi Gergely és Schillinger Ervin képei egyszerre mutatják be városunk történelmi nevezetességeit és modern közösségi tereit, valamint a tánc hol felszabadító, hol elgondolkodtató, közösségépítő, vagy éppen szórakoztató tulajdonságát.

A Pécsi Tudományegyetemen 2011-ben alakult meg a PTE Táncegyüttes, a legkülönfélébb táncstílusú produkciók előadására. A tagok olyan egyetemi hallgatók, akik mindannyian megalapozott tánctudással rendelkeznek. A csapat célja, hogy minél többféle műfajban tudjanak magas színvonalú produkciókat létrehozni, legyen szó akár konferencia megnyitóról, bálról vagy egyéb szórakoztató rendezvényről. Felléptek már Király Viktor, a Dívák éjszakája, Mága Zoltán, Gergely Róbert, Szandi, Bereczki Zoltán, Tóth Gabi táncosaiként, de buzdítottak kosárlabda, futball és sárkányhajó csapatokat is.

Friss fotósorozatuk további célja volt az egyetem és a város szoros kapcsolatának szimbolizálása, annak erősítése, hogy az intézmény mindig nyitva áll Pécs polgárai előtt, változatos programokat kínálva számukra. A város felnőtt lakosait a Táncoló Egyetem kurzusaira is szeretettel várják a szervezők, ahol 15-féle tánc- és mozgáskurzus közül választhatják ki az érdeklődők a számukra legszimpatikusabbat a hip-hop-tól vagy a hastánctól az aerobikon és a capoeira-n keresztül a társastáncokig.