Meseszép... kampány zárórendezvény

pte meseszép kampány záró rendezvény

Meseszép… nyolc hónap volt….

A jótékonysági kampány véget ér, de a varázslat folytatódik…

A Pécsi Tudományegyetem által 2013 szeptemberében indított Meseszép… jótékonysági kampány, mely azzal a céllal született, hogy közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését a mesék csodálatos világának segítségével, 2014. április 29-én egy nagyszabású rendezvénnyel zárul. Az esemény a Tudásközpont negyedik emeletén levő Csorba Győző Könyvtár mesebirodalmában kezdődik a sajtó képviselőinek tájékoztatásával, majd az udvaron folytatódik, ahol több száz kisgyermek előadásában lesz látható az a mesés tánc, amit a nyolc hónap alatt meglátogatott kampányállomások mindegyikén megtanultak a gyerekek és szüleik. Itt kerül átadásra az iskolák és óvodák képviselői számára az a több ezer mesekönyv is, ami a kampány során meghirdetett „CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP!” akció során gyűlt össze.

A PTE Meseszép… kampánya igen népszerűnek bizonyult a közvélemény számára, így többek között a média képviselői is kiemelt figyelemmel kezelték a rendezvénysorozatot, és rendszeres tájékoztatásuknak köszönhetően igen nagy tömegekhez jutott el üzenete. Így az eredetileg lokálisra tervezett program országos szintűre növekedett, melynek következtében a nyolc hónap alatt több szervezet, magánszemély és cég is csatlakozott a programunkhoz, és médiumok, kulturális intézmények, hipermarketek is hasonló kezdeményezésekbe fogtak.

Bár az eredetileg tervezett program véget ér április 29-én, de biztosak vagyunk abban, hogy a Meseszép… varázslat tovább él gyermekeink lelkében, és mindazoknak a szívében, akikhez üzenetünk eljutott. A kedves felkéréseknek köszönhetően műsorunk és táncestünk a következő időszakban is ellátogat az ország több pontjára is.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Pécsi Tudományegyetem Meseszép… jótékonysági kampányának záró eseményére, melyet 2014. április 29-én 15:15 órától a Tudásközpont nyugati oldali téren tartunk (7622 Pécs, Universitas utca 2/A).

 

A program végén több száz kisiskolás együtt táncolja el azt a mesetáncot, melyet minden kampányállomásunkon megtanultak a kicsik és szüleik.

 

További információ:

Szuhán-Glass Beáta kampányfelelős,szuhan-glass.beata@pte.hu, 06 20/928-99-28

Bánkyné Perjés Beatrix projektvezető,  perjes.beatrix@pte.hu,     06 30/701-12-68

 

www.tancegyuttes.pte.hu/meseszepkampany